Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
Britisk astronaut drar avgårde til Den internasjonale romstasjonen
16 December 2015

Planeten vår er pakket inn i et metallskjold bestående av tusenvis av satellitter som går i bane rundt Jorden. Hver satellitt har en viktig jobb, som å føre telefonsamtaler på tvers av kloden og forutsi været. Men én av satellittene er ekstra spesiell. Den internasjonale romstasjonen er den største menneskeskapte satellitten og det er den eneste satellitten som mennesker kan bo på!

Den internasjonale romstasjonen har plass til ti mennesker på én gang. For øyeblikket er det seks personer som lever og arbeider i dette svevende laboratoriet. Én av de seks heldige er major Tim Peake, den første britiske personen i rommet på 20 år!

I går ble Tim fastspent ombord på Soyuz-romfartøyet og flydd ut i verdensrommet. Etter åtte nervepirrende timers flyvning kom romfartøyet frem til Den internasjonale romstasjonen. Det var noen problemer ved ankomst og dokkingen var fryktelig spenningsfylt, men takket være det talentfulle mannskapet på romstasjonen kom Tim trygt ombord.

Nå begynner det harde arbeidet for Tim. I løpet av de neste seks månedene vil han jobbe med sitt personlige oppdrag kalt «Principia», oppkalt etter en bok skrevet av den kjente britiske vitenskapsmannen Isaac Newton som oppdaget gravitasjonskraften.

Som en del av oppdraget sitt vil Tim gjøre dusinvis av eksperimenter på vegne av forskere på Jorden, som å dyrke blodkar i verdensrommet, studere hvordan hjernen reagerer på stressende situasjoner, og forsøke å lage nye typer metall.

Tim vil også teste ut teknologi som vil hjelpe oss å utforske solsystemet i fremtiden ved å kontrollere roboter på Jorden fra banen til Den internasjonale romstasjonen! Teknologien kan bli brukt til å styre roboter på overflaten til Mars mens astronauter er i bane rundt den røde planeten!

Kult å vite

Hvis du tror det er vanskelig å holde deg i form på Jorden, prøv å holde deg i form uten tyngdekraft! Når du aldri trenger å løfte noe som helst kan dette være veldig vanskelig. For å holde seg frisk planlegger Tim Peake å løpe et maraton mens han er ombord på Den internasjonale romstasjonen (det betyr 42 kilometer!).

Share:

More news
12 October 2020
1 October 2020
16 September 2020
14 September 2020
10 September 2020

Images

British Astronaut Blasts Off to International Space Station
British Astronaut Blasts Off to International Space Station

Printer-friendly

PDF File
1020.3 KB