Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
84 de milioane de stele, și numărătoarea continuă
24 October 2012

Camera astronomică ce a capturat acestă nouă imagine a centrului galaxiei noastre face ca orice cameră digitală obișnuită să pară o jucărie.

Când mergi la un magazin pentru a te interesa de o cameră foto toată lumea vorbește despre numărul de megapixeli. Acest număr exprimă dimensiunea fotografiilor pe care camera le poate produce. Camerele digitale comune au în general 10 megapixeli, pe când acestă cameră specială atașată de telescop a realizat o imagine incredibilă de 12.000 de megapixeli.

Și numărul incredibil nu se oprește aici. În acestă imagine de calitate superioară, astronomii pot vedea cam 173 de milioane de obiecte, dintre care 84 de milioane au fost deja confirmate a fi stele. Acesta reprezintă cam de zece ori mai multe stele decât cele observate de astronomi în fotografiile anterioare ale centrului galaxiei noastre, Calea Lactee.

„Cum imaginea cuprinde toate stelele din acestă regiune a Căii Lactee, le putem inventaria mai ușor” spune astronomul Dante Minniti. Astronomii au făcut deja o descoperire interesantă studiind acestă fotografie: ei au descoperit că în acestă regiune se află un număr mare de stele dintr-o clasă, numită „pitice roșii palide”. O veste bună pentru vânătorii de planete, deoarece în jurul acestui tip de stele se găsesc de obicei planete.

Împlică-te: La ce ai vrea să te uiți dacă ar fi să controlezi unul dintre cele mai puternice telescoape de pe Pământ? Pentru a sărbători 50 de ani de existență, ESO (European Southern Observatory) invita publicul să voteze ce obiecte vor fi observate cu impresionantul telescop VLT. Apasă aici pentru mai multe informații.

More information

Acest Space Scoop este realizat pe baza unui comunicat de presă de la ESO.

Share:

Images

84 Million Stars and Counting!
84 Million Stars and Counting!

Printer-friendly

PDF File
923.3 KB