Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
Echipa A este internațională
23 May 2012

Există astronomi peste tot în lume, dar numai o parte dintre ei lucrează la observatoare astronomice: mulți alții lucrează în universităti sau la centre de cercetare.

Acestă fotografie ilustrează un nou observator din Olanda, numit LOFAR, folosit pentru a căuta obiecte noi cu ajutorul undelor radio. Sute de astronomi din întreaga lume folosesc LOFAR în munca lor.

 Pentru a lucra împreună de la distanță,  astronomii folosesc instrumente online ca emailul sau conferințele video. De asemenea,  ei își fac vizite la birou unii altora și se întâlnesc  la conferințe astronomice internaționale. Atunci când acestia fac o descoperire, rezultatele sunt publicate ca fiind un rezultat al echipei.

De exemplu, cea mai recentă  lucrare publicată de LOFAR implică o echipă de 84 de astronomi de la 26 de universitați și instituții de cercetare diferite, din 9 țări! Ei au folosit LOFAR pentru a studia un grup de galaxii, și au descoperit că semnalele radio transmise de acesta sunt mai puternice decât se așteptau. Ei cred că acest lucru se datorează coliziunii grupului cu un grup de galaxii mai mic.

Acum echipa pune rezultatele studiului la dispoziția celorlati astronomi din întreaga lume. Acest lucru se întâmplă deoarece astronomii lucrează împreună și își prezintă ideile în cadrul întâlnirilor internationale,  în ceea ce ei numesc „comunitate astronomică”. Acest lucru ne face să ne gândim la un sat undeva, unde toți astronomii din întreaga lume trăiesc împreună!

Interesant

Astronomii cred ca LOFAR va descoperi peste 100,000,000 de obiecte din Universul îndepărtat!

More information

Acest Space Scoop este realizat pe baza unui comunicat de presă de la ASTRON.

Share:

Images

Low Frequency Array (LOFAR) Telescopes Core in the Netherlands
Low Frequency Array (LOFAR) Telescopes Core in the Netherlands

Printer-friendly

PDF File
1.0 MB